De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde lamsfilet, gegrilde babycourgettes, aardappelpuree en citroentijmjus

Een veelzijdig gerecht met gegrilde lamsfilet, babycourgettes, romige aardappelpuree en een zachte citroentijmjus.

Gegrilde lamsfilet, gegrilde babycourgettes, aardappelpuree en citroentijmjus

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Gegrilde babycourgettes

Snij de courgettes horizontaal door. Besprenkel met een beetje olijfolie en grill ze om en om 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Gegrilde lamsfilet. 

Ris de citroentijm. Pel en hak de knoflook. Breng de lamsfilets op smaak met zout en peper en wrijf in met het tijmmengsel en met een beetje olie. Laat circa 30 minuten afgedekt marineren. Haal de kruiden van de lamsfilet. Verhit een beetje olie en boter in de pan. Bak de filet om en om circa 4 minuten tot de hij rosé-kleurig is. Laat rusten voor het snijden. Bewaar de jus.

Aardappelpuree

Schil de aardappels, halveer ze en kook in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen. Pureer de aardappels met de roomboter en het ei. Breng de aardappelpuree op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Citroentijmjus

Ris de citroentijm. Pel en snipper de sjalot. Fruit de tijm en sjalot in de jus. Blus af met de fond en breng op smaak met zout en peper. Serveer de jus bij het lamsvlees en de courgettes.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker