Gegrilde lamsfilet, gegrilde babycourgettes, aardappelpuree en citroentijmjus

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Gegrilde babycourgettes

Snij de courgettes horizontaal door. Besprenkel met een beetje olijfolie en grill ze om en om 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Gegrilde lamsfilet. 

Ris de citroentijm. Pel en hak de knoflook. Breng de lamsfilets op smaak met zout en peper en wrijf in met het tijmmengsel en met een beetje olie. Laat circa 30 minuten afgedekt marineren. Haal de kruiden van de lamsfilet. Verhit een beetje olie en boter in de pan. Bak de filet om en om circa 4 minuten tot de hij rosé-kleurig is. Laat rusten voor het snijden. Bewaar de jus.

Aardappelpuree

Schil de aardappels, halveer ze en kook in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen. Pureer de aardappels met de roomboter en het ei. Breng de aardappelpuree op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Citroentijmjus

Ris de citroentijm. Pel en snipper de sjalot. Fruit de tijm en sjalot in de jus. Blus af met de fond en breng op smaak met zout en peper. Serveer de jus bij het lamsvlees en de courgettes.

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde lamsfilet

  • 0,5 bos citroentijm
  • 1 teen knoflook
  • 2 lamsfilet
  • zout en peper
  • olijfolie
  • roomboter

GEGRILDE BABYCOURGETTES

  • 4 gele babycourgettes
  • 4 groene babycourgettes

Aardappelpuree

  • 400 g droogkokende Ratte aardappels
  • 300 g roomboter
  • 1 ei

Citroentijmjus

  • 5 takjes citroentijm
  • 1 sjalot
  • 100 ml lamsfond

Extra nodig

  • pureestamper/passe vite
Geef je waardering
6