De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde kip met citroen en sumak

Halveer de kip zonder hem helemaal door te snijden. Druk de kip open en sla hem met een groot koksmes zo plat mogelijk. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Wrijf de kip rondom in met knoflook, citroenrasp, sumak, de helft van het citroensap, 4 eetlepels olie, zout en royaal peper.

120 min kooktijd
Gegrilde kip met citroen en sumak

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gegrilde kip
Halveer de kip zonder hem helemaal door te snijden. Druk de kip open en sla hem met een groot koksmes zo plat mogelijk. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Wrijf de kip rondom in met knoflook, citroenrasp, sumak, de helft van het citroensap, 4 eetlepels olie, zout en royaal peper. Marineer de kip een paar uur in de koelkast. Rooster de kip op de barbecue of in de oven op 220ºC in circa 1 – 1,5 uur aan beide kanten gaar en krokant.

Toum
Snijd en pers de citroen uit. Stoom 2 bollen knoflook zacht en gaar in een stoompan. Pel en pureer de knoflook met zout in een vijzel. Voeg beetje bij beetje de olie en het citroensap toe. Vijzel tot de toum een witte mayonaise wordt.

Serveren
Bestrooi de gegrilde kip royaal met sumak en leg hem op de opengevouwen flatbreads. Serveer met de toum en ingemaakte groente en pepers.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker