Gegrilde kip
Halveer de kip zonder hem helemaal door te snijden. Druk de kip open en sla hem met een groot koksmes zo plat mogelijk. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Wrijf de kip rondom in met knoflook, citroenrasp, sumak, de helft van het citroensap, 4 eetlepels olie, zout en royaal peper. Marineer de kip een paar uur in de koelkast. Rooster de kip op de barbecue of in de oven op 220ºC in circa 1 – 1,5 uur aan beide kanten gaar en krokant.
Toum
Snijd en pers de citroen uit. Stoom 2 bollen knoflook zacht en gaar in een stoompan. Pel en pureer de knoflook met zout in een vijzel. Voeg beetje bij beetje de olie en het citroensap toe. Vijzel tot de toum een witte mayonaise wordt.
Serveren
Bestrooi de gegrilde kip royaal met sumak en leg hem op de opengevouwen flatbreads. Serveer met de toum en ingemaakte groente en pepers.
0 reacties