- Verwarm de oven voor op 190 °C.
Appelmoes:
- Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakken.
- Kook de appels, suiker, kaneel, azijn, 100 ml water en rasp van een halve citroen circa 10 minuten, op middelhoog vuur, in een pan met dikke bodem.
- Pureer met een staafmixer of prak met een vork tot de gewenste dikte.
Baked potatoes:
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke partjes.
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in dezelfde grootte als de aardappels.
- Breng de aardappels in een pan met koud water en zout, onder af en toe roeren, aan de kook en giet ze af.
- Pel en snijd de knoflook en voeg toe aan een flinke scheut olie.
- Meng de helft van de aardappels in de kom met knoflookolie.
- Schep de aardappels uit de kom en verdeel over de helft van een bakplaat.
- Meng de Provençaalse kruiden, de pompoen en de andere helft van de aardappels door de resterende olie in de kom en verdeel ze over de andere helft van de bakplaat.
Gegrilde kip:
- Verwarm de grillpan voor op laag vuur.
- Pel en snijd de knoflook fijn. Meng olie, knoflook, paprikapoeder, kerriepoeder, gembersiroop, citroensap en peper en zout in een ruime kom.
- Voeg de kippendijen toe en meng goed door.
- Zet de grillpan op hoog vuur en leg de kip op de grillpan en grill ze aan beiden kanten circa 4 minuten.
- Leg de kip bij de aardappels op de bakplaat en bak circa 10 minuten in de oven.
Meld je aan en praat mee