Aardappels
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was en boen de aardappels schoon. Snijd de aardappels in gelijke dunne partjes. Verdeel de aardappels en de spekjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Roer door elkaar, bestrooi met een beetje zout en peper en bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Schud de aardappels halverwege om.
Karbonades
Verwarm de grillpan voor. Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Gril om en om in 10 tot 12 minuten gaar.
Bloemkool
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook in de pan met water in circa 5 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af en schep terug in de pan. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 3 minuten goudbruin. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne halve ringen. Meng de rode peper, kappertjes en de pijnboompitten door de bloemkool en breng op smaak met een beetje zout.
Muntdressing
Pluk en snijd de blaadjes munt in dunne reepjes. Meng de rasp van de citroen met het sap van de citroen, munt, mosterd, honing en olijfolie extra vergine.
0 reacties