Gegrilde karbonades met linzensalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Krieltjes

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar. Giet af en stoom ze droog.

Karbonades

Verwarm de grillpan voor. Smeer de karbonade in met een beetje zonnebloemolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de karbonade circa 2 minuten per kant. Leg in een ovenschaal en gaar circa 5 minuten in de oven.

Linzensalade

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de haricots verts en kook ze in circa 4 minuten beetgaar. Giet de haricots verts af en spoel ze koud. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook grof. Meng het sap van een halve citroen met de olijfolie extra vergine, mosterd, honing, knoflook, sjalot en een beetje zout en versgemalen peper. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Giet de linzen af en spoel ze schoon. Meng in een kom de linzen, haricots verts, rucola en de dressing. Verkruimel de geitenkaas boven de salade. Snijd de resterende citroen in vieren.

Serveren

Verdeel de krieltjes, karbonades en linzensalade over de borden. Serveer met een partje citroen. 

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde karbonades met linzensalade

  • 700 g voorgekookte krieltjes zonder schil
  • 4 karbonades
  • zonnebloemolie
  • 150 g haricots verts
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 400 g linzen uit blik
  • 75 g rucola
  • 75 g zachte geitenkaas

Extra nodig:

  • grillpan
  • ovenschaal
  • staafmixer
Geef je waardering
1