Verwarm de oven voor op 180 °C.
Krieltjes
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar. Giet af en stoom ze droog.
Karbonades
Verwarm de grillpan voor. Smeer de karbonade in met een beetje zonnebloemolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de karbonade circa 2 minuten per kant. Leg in een ovenschaal en gaar circa 5 minuten in de oven.
Linzensalade
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de haricots verts en kook ze in circa 4 minuten beetgaar. Giet de haricots verts af en spoel ze koud. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook grof. Meng het sap van een halve citroen met de olijfolie extra vergine, mosterd, honing, knoflook, sjalot en een beetje zout en versgemalen peper. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Giet de linzen af en spoel ze schoon. Meng in een kom de linzen, haricots verts, rucola en de dressing. Verkruimel de geitenkaas boven de salade. Snijd de resterende citroen in vieren.
Serveren
Verdeel de krieltjes, karbonades en linzensalade over de borden. Serveer met een partje citroen.
Meld je aan en praat mee