Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Mangosaus
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de peper en mango circa 3 minuten. Voeg de witte wijn toe en kook circa 5 minuten. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
Groente
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
- Snijd de paksoi in repen en houd het groen apart.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Snijd de shiitakes in reepjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok en bak de paprika’s, het wit van de paksoi en de shiitakes circa 5 minuten. Voeg de bosui en het groen van de paksoi toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Kabeljauwfilets
- Verwarm een grillpan voor.
- Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier.
- Bestrijk de kabeljauwfilets met olie, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en gril de kabeljauwfilets om en om in circa 6 minuten gaar.
Serveren
- Verdeel de rijst, groente, kabeljauwfilets en de saus over borden.
Meld je aan en praat mee