Gegrilde kabeljauw met mangosaus

12
Makkelijk
Gegrilde kabeljauw met mangosaus

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Mangosaus

  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de peper en mango circa 3 minuten. Voeg de witte wijn toe en kook circa 5 minuten. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Groente

  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd de paksoi in repen en houd het groen apart.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de shiitakes in reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de paprika’s, het wit van de paksoi en de shiitakes circa 5 minuten. Voeg de bosui en het groen van de paksoi toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Kabeljauwfilets

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier.
  • Bestrijk de kabeljauwfilets met olie, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en gril de kabeljauwfilets om en om in circa 6 minuten gaar.

Serveren

  • Verdeel de rijst, groente, kabeljauwfilets en de saus over borden.

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde kabeljauw met mangosaus

  • 300 g pandanrijst
  • 1 rode peper
  • 1 mango
  • rijstolie
  • 200 ml witte wijn
  • 1 rode paprika
  • 1 paksoi
  • 1 bosje bosui
  • 100 g shiitakes
  • 4 kabeljauwfilets à 100 g

Extra nodig

  • staafmixer
  • keukenpapier
Gegrilde kabeljauw met mangosaus
Geef je waardering
12