Gegrilde groente met pasta

37
Makkelijk
Gegrilde groente met pasta

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Leg de ansjovis in een bakje met melk.

Basilicumolie

  • Pluk de basilicumblaadjes en pel de knoflook.
  • Pureer de basilicum met de knoflook en circa 200 ml olijfolie glad.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Gegrilde groente

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Snijd de courgette en aubergine in plakken van circa 1 cm dik.
  • Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  • Meng de groente in een kom met een scheutje basilicumolie en meng goed door tot alle groente bedekt zijn met een laagje olie.
  • Grill de groente aan beide kanten in circa 5 minuten gaar.

Pasta

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Schep de pasta met wat kookvocht terug in de pan.
  • Meng de groente erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de geraspte kaas toe.


Tomatensalade

  • Giet de ansjovis af.
  • Verwarm de ansjovis langzaam in de basilicumolie.
  • Snijd de tomaten in vieren.
  • Breek de mozzarella in grove stukken, meng met de tomaten en schep de ansjovisdressing eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Basilicumolie

  • 0.5 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Gegrilde groenten en pasta

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika's
  • 300 g pasta (farfalle)
  • 100 g geraspte Paramzaanse kaas

Salade

  • 5 ansjovis
  • 1 flinke scheut melk
  • 1 flinke scheut basilicumolie
  • 4 trostomaten
  • 125 g mozzarella
Gegrilde groente met pasta
Geef je waardering
37