Eitjes en aardappels
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de eieren in circa 5 minuten zacht. Giet de eieren af. Spoel de eieren af met koud water en pel de eieren.
- Verdeel de aardappels over een ovenschaal. Voeg een klontje boter toe en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de aardappels in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
Zalm
- Verwarm een grillpan voor.
- Leg de zalm met de huidkant naar beneden in de pan. Besprenkel de bovenkant van de zalm met een beetje olie en gril circa 2 minuten tot de huid krokant is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Draai de zalm om en gril nog circa 1 minuut. Leg de zalm op een ovenschaal en gaar nog circa 5 minuten in de oven tot de zalm mooi rosé van binnen is.
Asperges
- Verwijder de houterige uiteindes van de asperges.
- Bestrijk de asperges met een beetje olie en gril de asperges om en om circa 4 minuten.
- Rasp de schil van een sinaasappel over de asperges. Halveer de sinaasappel en pers het sap over de asperges uit.
- Breng de asperges op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper.
- Scheur de dille in grove stukken boven de pan.
Serveren
- Verdeel de aardappels en de asperges over borden. Leg de zalm erbovenop. Verdeel het zachtgekookte eitje over de zalm.
0 reacties