Gegrilde clubsandwich

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pesto
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan.
Rasp de kaas en vijzel de kaas, cressen en pijnboompitten fijn. Roer de olie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Sandwich
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 10 minuten. Laat ze schrikken in koud water, pel en snijd ze in plakjes. Verwarm een koekenpan en bak het spek op laag vuur krokant en laat uitlekken op een keukenpapier.
Snijd de kipfilet in lange plakken en smeer ze in met olie.
Verwarm een grillpan voor.
Grill de kipfilet circa 4 minuten en draai ze een kwartslag zodat er een ruitvorm ontstaat. Draai de kip om en herhaal dit.
Grill het brood aan beide kanten. Pluk de sla en snijd de tomaten in plakjes.
Besmeer de boterhammen met pesto en beleg met gegrilde kip, tomaat ,ei, sla en als laatste het spek. Snijd de sandwich diagonaal in vieren.

Ingredienten

4
Personen

Pesto

  • 100 g pijnboompitten
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 2 bakjes Basil Cress
  • 2 bakjes Limon Cress
  • 2 bakjes Mustard Cress
  • 2 bakjes Rock Chive
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • zout
  • versgemalen peper

Sandwich

  • 4 eieren
  • 24 plakken ontbijtspek
  • 2 kipfilets
  • olijfolie
  • 12 witte boterhammen (casino)
  • 2 kroppen little gem
  • 4 pomodori tomaten

Extra nodig

  • vijzel
Geef je waardering
3