De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde clubsandwich

Pesto: Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan. Rasp de kaas en vijzel de kaas, cressen en pijnboompitten fijn. Roer de olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Sandwich: Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 10 minuten.

30 min kooktijd
Gegrilde clubsandwich

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pesto
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan.
Rasp de kaas en vijzel de kaas, cressen en pijnboompitten fijn. Roer de olie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Sandwich
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 10 minuten. Laat ze schrikken in koud water, pel en snijd ze in plakjes. Verwarm een koekenpan en bak het spek op laag vuur krokant en laat uitlekken op een keukenpapier.
Snijd de kipfilet in lange plakken en smeer ze in met olie.
Verwarm een grillpan voor.
Grill de kipfilet circa 4 minuten en draai ze een kwartslag zodat er een ruitvorm ontstaat. Draai de kip om en herhaal dit.
Grill het brood aan beide kanten. Pluk de sla en snijd de tomaten in plakjes.
Besmeer de boterhammen met pesto en beleg met gegrilde kip, tomaat ,ei, sla en als laatste het spek. Snijd de sandwich diagonaal in vieren.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker