De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde aubergines met ricotta en tomaat

Verwarm een grillpan voor. Snijd de aubergines in plakken, smeer ze in met olie en grill ze om en om. Halveer de tomaatjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm de grill van de oven voor. Vet een ovenschaal in en verdeel de aubergines erover.

25 min kooktijd
Gegrilde aubergines met ricotta en tomaat

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm een grillpan voor. Snijd de aubergines in plakken, smeer ze in met olie en grill ze om en om. Halveer de tomaatjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm de grill van de oven voor. Vet een ovenschaal in en verdeel de aubergines erover. Bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de tomaatjes, knoflook, kappertjes en ricotta erover en zet de schaal in de oven tot de tomaatjes zacht zijn. Snijd de parmaham in reepjes, pluk de basilium en verdeel ze over de ovenschaal.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker