Asperges
- Schil de witte asperges en verwijder de houtachtige uiteindes. Bewaar de schillen en de uiteindes.
- Snijd de houtachtige uiteindes van de groene asperges. Bewaar de uiteindes.
- Breng een pan water aan de kook en kook de uiteindes van de asperges en de aspergeschillen circa 10 minuten.
- Verwarm een grillpan voor.
- Bestrijk de asperges met olijfolie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en gril de asperges in circa 7 minuten goudbruin.
- Vijzel het venkelzaad in een vijzel.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de halve citroen eruit.
- Meng voor de marinade het venkelzaad met het rasp en sap van de citroen en de olijfolie. Schenk de marinade over de asperges. Voeg de honing toe.
- Verwijder de aspergeschillen en de uiteindes uit het water en voeg de linguini toe. Kook de linguini in circa 8 minuten gaar.
Gepocheerd ei (in de magnetron)
- Vul de mokken met water.
- Breek de schaal van de eieren en laat in elke mok een ei glijden. Voeg aan elke mok een scheutje keukenazijn toe.
- Pocheer de eieren in circa 45 seconden in de magnetron. Laat de eieren circa 30 seconden in het water liggen. Haal het gepocheerde ei uit het water.
Snelle Hollandaise
- Verwarm in een steelpan de azijn, witte wijn en een scheutje water en breng aan de kook.
- Snijd de dille grof.
- Snijd de citroentijm grof.
- Splits de eieren. Mix de eidooiers, dille, citroentijm, een beetje zout en versgemalen peper in een smal hoog bakje. Voeg de verwarmde witte wijn en azijn en de boter toe en mix goed door.
Serveren
- Verdeel de linguini en de asperges over borden. Leg de gepocheerde eieren er bovenop en lepel de Hollandaise saus erover.
0 reacties