De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gegrilde asperges met linguini

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gegrilde asperges met linguini

Bereidingswijze

Asperges

  • Schil de witte asperges en verwijder de houtachtige uiteindes. Bewaar de schillen en de uiteindes.
  • Snijd de houtachtige uiteindes van de groene asperges. Bewaar de uiteindes.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de uiteindes van de asperges en de aspergeschillen circa 10 minuten.
  • Verwarm een grillpan voor.
  • Bestrijk de asperges met olijfolie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en gril de asperges in circa 7 minuten goudbruin.
  • Vijzel het venkelzaad in een vijzel.
  • Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de halve citroen eruit.
  • Meng voor de marinade het venkelzaad met het rasp en sap van de citroen en de olijfolie. Schenk de marinade over de asperges. Voeg de honing toe.
  • Verwijder de aspergeschillen en de uiteindes uit het water en voeg de linguini toe. Kook de linguini in circa 8 minuten gaar.  

Gepocheerd ei (in de magnetron)

  • Vul de mokken met water. 
  • Breek de schaal van de eieren en laat in elke mok een ei glijden. Voeg aan elke mok een scheutje keukenazijn toe.
  • Pocheer de eieren in circa 45 seconden in de magnetron. Laat de eieren circa 30 seconden in het water liggen. Haal het gepocheerde ei uit het water.

Snelle Hollandaise

  • Verwarm in een steelpan de azijn, witte wijn en een scheutje water en breng aan de kook.
  • Snijd de dille grof.
  • Snijd de citroentijm grof.
  • Splits de eieren. Mix de eidooiers, dille, citroentijm, een beetje zout en versgemalen peper in een smal hoog bakje. Voeg de verwarmde witte wijn en azijn en de boter toe en mix goed door.

Serveren

  • Verdeel de linguini en de asperges over borden. Leg de gepocheerde eieren er bovenop en lepel de Hollandaise saus erover.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.