Gegratineerde paprika met basilicum en geitenkaas

14
Makkelijk
Gegratineerde paprika met basilicum en geitenkaas

Ingredienten

4
Personen

Gegratineerde paprika met basilicum en geitenkaas

  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 bosje basilicum
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 g geitenkaas

Extra nodig

  • 4 eenpersoons ovenbestendige schaaltjes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne reepjes. Verhit olie in een pan en bak de paprika’s tot ze zacht zijn. Blus af met balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Pluk de blaadjes van de basilicum. Verdeel een laagje paprika over de ovenschaaltjes en leg er een handje basilicum op. Verbrokkel er geitenkaas over de schaaltjes. Herhaal dit tot de schaaltjes gevuld zijn maar eindig met geitenkaas. Bak de gratins circa 10 minuten in de oven en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Gegratineerde paprika met basilicum en geitenkaas
Geef je waardering
14