Gegratineerde mosselen met knoflook en peterselie

3
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

10 minuten totale tijd

Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg. Kook de mosselen in een grote pan met een glas water erbij, met de deksel op de pan, in ongeveer 4 minuten gaar. Schud regelmatig om. De mosselen zijn goed als alle schelpen openstaan. Giet ze vervolgens af in een zeef. Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng dit samen met de olijfolie, het paneermeel en peper en zout. De verhoudingen zijn op gevoel: het mengsel moet niet te nat, maar ook zeker niet te droog zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de mosselen open en gooi de bovenkanten van alle schelpen weg. Leg de mosselen in een ovenschaal en verdeel het brood-kruidenmengsel over elke schelp. Zet de ovenschaal ongeveer 8 minuten in de oven op 200 graden, of gebruik de grillstand. Houd de mosselen goed in de gaten, ze mogen zeker niet verbranden. Let op: de grootte van de schelpen en je type oven kunnen variëren, daarom is de oventijd ook niet voor iedereen hetzelfde. Serveer de hete mosselen direct met partjes citroen.

Ingredienten

4
Personen

Voor de gegratineerde mosselen

  • 2 kilo mosselen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • olijfolie
  • paneermeel
  • 1 Bio+ biologische citroen
Geef je waardering
3