De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegratineerde mosselen met knoflook en peterselie

Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg.

10 min kooktijd
Gegratineerde mosselen met knoflook en peterselie

Een recept van

Bereidingswijze

Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg. Kook de mosselen in een grote pan met een glas water erbij, met de deksel op de pan, in ongeveer 4 minuten gaar. Schud regelmatig om. De mosselen zijn goed als alle schelpen openstaan. Giet ze vervolgens af in een zeef. Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng dit samen met de olijfolie, het paneermeel en peper en zout. De verhoudingen zijn op gevoel: het mengsel moet niet te nat, maar ook zeker niet te droog zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de mosselen open en gooi de bovenkanten van alle schelpen weg. Leg de mosselen in een ovenschaal en verdeel het brood-kruidenmengsel over elke schelp. Zet de ovenschaal ongeveer 8 minuten in de oven op 200 graden, of gebruik de grillstand. Houd de mosselen goed in de gaten, ze mogen zeker niet verbranden. Let op: de grootte van de schelpen en je type oven kunnen variƫren, daarom is de oventijd ook niet voor iedereen hetzelfde. Serveer de hete mosselen direct met partjes citroen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker