De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gegratineerde mosselen met knoflook en peterselie

Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg.

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gegratineerde mosselen met knoflook en peterselie

Bereidingswijze

Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg. Kook de mosselen in een grote pan met een glas water erbij, met de deksel op de pan, in ongeveer 4 minuten gaar. Schud regelmatig om. De mosselen zijn goed als alle schelpen openstaan. Giet ze vervolgens af in een zeef. Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng dit samen met de olijfolie, het paneermeel en peper en zout. De verhoudingen zijn op gevoel: het mengsel moet niet te nat, maar ook zeker niet te droog zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de mosselen open en gooi de bovenkanten van alle schelpen weg. Leg de mosselen in een ovenschaal en verdeel het brood-kruidenmengsel over elke schelp. Zet de ovenschaal ongeveer 8 minuten in de oven op 200 graden, of gebruik de grillstand. Houd de mosselen goed in de gaten, ze mogen zeker niet verbranden. Let op: de grootte van de schelpen en je type oven kunnen variƫren, daarom is de oventijd ook niet voor iedereen hetzelfde. Serveer de hete mosselen direct met partjes citroen.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.