De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gefrituurde spiering en bimi met citroenmayonaise

Gefrituurde spiering en bimi met citroenmayonaise is het perfecte hapje voor een gezellige borrel in de zon!

Direct naar recept
Gefrituurde spiering en bimi met citroenmayonaise

Bereidingswijze

Tempura

Verwarm een frituur met frituurolie voor op 180°C. Spilts de eieren. Klop het eigeel samen met het koude water luchtig. Meng het luchtige eigeel met de tempurabloem, maizena en het zout. Klop nu het eiwit luchtig en spatel dit er ook doorheen. Haal de bimi door het beslag en frituur in circa 8 minuten goudbruin.

Gefrituurde spiering 

Verwarm een frituur met frituurolie voor op 180°C. Meng de bloem met het zout naar smaak met elkaar. Paneer hierin de spiering en frituur dan de spiering direct in circa 3 minuten goudbruin.

Citroenmayonaise 

Meng in een smalle, hoge litersmaat het eigeel met de mosterd, citroensap en citroenrasp. Plaats nu een staafmixer in de litersmaat en zet deze, mits mogelijk, op de hoogste snelheid. Giet nu druppelsgewijs de olie erbij terwijl je continu met de staafmixer in het mengsel blijft.

Anjovissaus 

Snij de chilipeper open en verwijder de zaadjes. Snipper nu de chilipeper zeer fijn. Haal de anjovis uit het blikje en snij deze ook zeer fijn. Meng nu alle ingrediënten met elkaar en voeg naar wens eventueel extra citroensap toe.

Serveren

Frituur de spiering en de bimi tot deze mooi krokant zijn. Snij de citroen in zes stukken en leg per bord een stuk neer. Doe bij de citroen een goede lepel van de citroenmayonaise en de anjovissaus en schep de gefrituurde spiering en bimi erbij.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.