Tempura
Verwarm een frituur met frituurolie voor op 180°C. Spilts de eieren. Klop het eigeel samen met het koude water luchtig. Meng het luchtige eigeel met de tempurabloem, maizena en het zout. Klop nu het eiwit luchtig en spatel dit er ook doorheen. Haal de bimi door het beslag en frituur in circa 8 minuten goudbruin.
Gefrituurde spiering
Verwarm een frituur met frituurolie voor op 180°C. Meng de bloem met het zout naar smaak met elkaar. Paneer hierin de spiering en frituur dan de spiering direct in circa 3 minuten goudbruin.
Citroenmayonaise
Meng in een smalle, hoge litersmaat het eigeel met de mosterd, citroensap en citroenrasp. Plaats nu een staafmixer in de litersmaat en zet deze, mits mogelijk, op de hoogste snelheid. Giet nu druppelsgewijs de olie erbij terwijl je continu met de staafmixer in het mengsel blijft.
Anjovissaus
Snij de chilipeper open en verwijder de zaadjes. Snipper nu de chilipeper zeer fijn. Haal de anjovis uit het blikje en snij deze ook zeer fijn. Meng nu alle ingrediënten met elkaar en voeg naar wens eventueel extra citroensap toe.
Serveren
Frituur de spiering en de bimi tot deze mooi krokant zijn. Snij de citroen in zes stukken en leg per bord een stuk neer. Doe bij de citroen een goede lepel van de citroenmayonaise en de anjovissaus en schep de gefrituurde spiering en bimi erbij.
Meld je aan en praat mee