De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gefrituurde meerval met roergebakken komkommer, ui en zoetzure saus

Maak indruk op je gasten met dit heerlijke gerecht van gefrituurde meerval met roergebakken komkommer, ui en zoetzure saus!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gefrituurde meerval met roergebakken komkommer, ui en zoetzure saus

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de bereidingswijze. Breng de wijnazijn, suiker, kurkuma, sap van de citroen, een halve uitgeknepen citroen en het water aan de kook. Verwijder de citroen. Roer het aardappelzetmeel aan met een beetje water en roer door de saus. Laat de saus circa 5 minuten doorkoken. Verhit een pan met olie tot circa 180 ºC. Snijd de meerval in blokjes. Meng het tempurameel met ijskoud water tot een glad beslag. Wentel de meerval door het tempurabeslag. Frituur de visblokjes, laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Snijd de komkommer in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in partjes. Pel en snijd de ui in zes partjes. Verhit olie in een wok en bak de ui en de komkommer circa 3 minuten. Blus af met de zoetzure saus. Pluk de koriander. Serveer de groente en rijst bij de meerval en garneer met koriander.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.