Kook de rijst volgens de bereidingswijze. Breng de wijnazijn, suiker, kurkuma, sap van de citroen, een halve uitgeknepen citroen en het water aan de kook. Verwijder de citroen. Roer het aardappelzetmeel aan met een beetje water en roer door de saus. Laat de saus circa 5 minuten doorkoken. Verhit een pan met olie tot circa 180 ºC. Snijd de meerval in blokjes. Meng het tempurameel met ijskoud water tot een glad beslag. Wentel de meerval door het tempurabeslag. Frituur de visblokjes, laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Snijd de komkommer in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in partjes. Pel en snijd de ui in zes partjes. Verhit olie in een wok en bak de ui en de komkommer circa 3 minuten. Blus af met de zoetzure saus. Pluk de koriander. Serveer de groente en rijst bij de meerval en garneer met koriander.
Maak indruk op je gasten met dit heerlijke gerecht van gefrituurde meerval met roergebakken komkommer, ui en zoetzure saus!
0 reacties