Stappenplan
-
Meng de tempurameel met 400 ml koud water tot een glad beslag ter dikte van pannenkoekenbeslag.
-
Pel de ui en snijd in grove stukken. Pel de knoflook. Schil de laos en hak deze grof. Verwijder de harde uiteindes van de citroengras en hak het grof. Verwijder de harde nerf van het limoenblaadje.
-
Maal de ui, knoflook, laos, citroengras en limoenblad in het hakmolentje fijn.
-
Verhit de 2 el olie in een pan en voeg de boemboe toe en bak 3 min. Schenk de kokosmelk erbij. Voeg de currypasta toe en roer glad.
-
Zet het vuur laag. Breng de currysaus eventueel verder op smaak met een theelepeltje suiker.
-
Verhit de frituurolie in een pan of friteuse tot 180 °C.
-
Snijd de aubergines tot net voor het steeltje door.
-
Wentel de aubergine door het tempurabeslag. Frituur voor 3 minuten in de pan of friteuse. Schep de aubergine met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Haal pitjes uit de granaatappel. Leg de gefrituurde aubergine op een bord. Verdeel de currysaus erover. Garneer granaatappelpitjes.
0 reacties