De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geboortetaartjes

Zin in iets anders dan de standaard beschuit met muisjes? Probeer deze geboortetaartjes eens. Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

75 MIN
Altijd feest! geboortetaartjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zin in iets anders dan de standaard beschuit met muisjes? Probeer deze geboortetaartjes eens. Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

Bereidingswijze

Sloffendeeg 

Stap 1: 
Meng in de mixer de boter met de suiker cremig. Kluts het ei en voeg ¼ toe aan de mixer. Meng de bloem met het bakpoeder en zout en zeef dit boven de kom van de mixer. Laat het geheel kort draaien tot een soepel deeg.  

Stap 2: 
Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 1 cm. Steek er cirkels uit en leg ze alvast klaar in een ingevette cupcake-tray. 

Amandelroom 
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de banketbakkersroom en de amandelspijs. Verdeel de amandelroom over de deegbodems. Bak de bodems van sloffendeeg in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen. 

Zwitserse room 

Stap 1: 
Klop de room stijf en meng met de banketbakkersroom. Schep de room in een spuitzak en spuit de crème op de gebakken bodems. 

Stap 2: 
Bestrooi de taartjes met de gekleurde muisjes.  

KIJK HIER VOOR ALLE ANDERE RECEPTEN VAN ALTIJD FEEST!

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker