De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken zeebaars op een bedje van groente en gegrilde artisjok met witlof

50 min kooktijd
Gebakken zeebaars op een bedje van groente en gegrilde artisjok met witlof

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gebakken zeebaars op een bedje van groente met knoflook en peterselie
  • Snijd de zeebaars in filets.
  • Snijd de bladpeterselie en de knoflook fijn.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de wortels en courgette bijtgaar.
  • Bak de vis met het vel naar beneden in een pan.
  • Verhit de boter in een pan en roerbak de groente circa 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en peterselie toe en leg de groente op een bord.
  • Snijd de citroen in partjes. Leg de visfilets hierop en serveer met partjes citroen.

Gegrilde artisjok met witlof

  • Maak de artisjokken schoon, verwijder de artisjokbladeren en snijd de artisjokharten in cirkels. Leg ze tot gebruik in citroenwater.
  • Snijd de stronken witlof in de lengte doormidden.
  • Doe de witlof in een pan, vul deze met water tot de witlof bedekt is en voeg de boter toe. Breng aan de kook en roer tot de boter gesmolten is.
  • Voeg de vanillestokjes, zout en peper toe en dek de pan af met aluminiumfolie.
  • Bak het witlof op een matig vuur tot het water verdampt.
  • Haal de artisjokken uit het citroenwater en dep ze droog.
  • Gril de artisjokken tot er een mooie grillstreep ontstaat en besprenkel met tijm en olijfolie.
  • Leg de witlof op een bord en leg er de artisjokken op.
  • Besprenkel met de granaatappelsiroop en serveer bij de zeebaars.


Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker