- Snijd de zeebaars in filets.
- Snijd de bladpeterselie en de knoflook fijn.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de wortels en courgette bijtgaar.
- Bak de vis met het vel naar beneden in een pan.
- Verhit de boter in een pan en roerbak de groente circa 2 minuten.
- Voeg de knoflook en peterselie toe en leg de groente op een bord.
- Snijd de citroen in partjes. Leg de visfilets hierop en serveer met partjes citroen.
Gegrilde artisjok met witlof
- Maak de artisjokken schoon, verwijder de artisjokbladeren en snijd de artisjokharten in cirkels. Leg ze tot gebruik in citroenwater.
- Snijd de stronken witlof in de lengte doormidden.
- Doe de witlof in een pan, vul deze met water tot de witlof bedekt is en voeg de boter toe. Breng aan de kook en roer tot de boter gesmolten is.
- Voeg de vanillestokjes, zout en peper toe en dek de pan af met aluminiumfolie.
- Bak het witlof op een matig vuur tot het water verdampt.
- Haal de artisjokken uit het citroenwater en dep ze droog.
- Gril de artisjokken tot er een mooie grillstreep ontstaat en besprenkel met tijm en olijfolie.
- Leg de witlof op een bord en leg er de artisjokken op.
- Besprenkel met de granaatappelsiroop en serveer bij de zeebaars.
0 reacties