Kerf de makrelen in tot de graat. Halveer de limoenen en knijp het sap uit over de vis. Laat 10 tot 15 minuten marineren. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de sereh in dunne ringen. Snijd de rawit in dunne ringetjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd het limoenblad in fijne reepjes, schil en rasp de laos. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Fruit het limoenblad met de sjalot, sereh, laos en knoflook circa 2 minuten. Voeg de rawit en tomaten toe. Breng op smaak met een beetje zout.
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de frituurolie tot 180°C. Frituur de vissen in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Lepel de dabu-dabu over de vis, strooi er wat kemangiblaadjes over en geef de gekookte rijst erbij.
0 reacties