De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gebakken spruiten met paddenstoelen en zoete aardappel

Een heerlijke makkelijke maaltijd met gebakken spruiten, paddenstoelen, rauwe ham en Parmezaanse kaas.

30 MIN
Gebakken spruiten
Hugo Kennis

Bereidingswijze

Bereiding

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de rauwe ham in reepjes.

Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de zoete aardappel rondom goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg na 5 minuten baktijd de rode ui met de knoflook toe. Halveer de spruiten en voeg deze met de helft van de rauwe ham en het komijnpoeder toe en schep regelmatig om.

Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel lichtbruin. Snijd/scheur de paddenstoelen fijn, haal de amandelen uit de pan en voeg een scheutje olijfolie toe aan deze koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen met een beetje zout, versgemalen peper en 3 takjes tijm.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Serveren

Serveer de spruiten met de aardappelen op een bord. Verdeel de rest van de ham en de paddenstoelen erover. Garneer met amandelen, tijm en geraspte Parmezaan.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker