De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken snoekbaarsfilet met hollandse asperges in ansjovisboter

60 min kooktijd
Gebakken snoekbaarsfilet met Hollandse asperges in ansjovisboter

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Asperges
Breng een pan met water, een eetlepel boter, foelie, een snufje zout en de suiker aan de kook. Schil de asperges en snijd circa 3 centimeter van de onderkanten af. Kook de asperges circa 4 minuten in het water. Zet het vuur uit en laat de asperges in het vocht nagaren tot het water handwarm is. Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren hard in circa 7 minuten. Spoel de eieren koud. Pel en halveer de eieren. Hak het eigeel fijn. Hak het eiwit fijn. Pluk en hak de peterselie. Haal de asperges uit het vocht en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pureer in het bakje van de staafmixer de ansjovisfilets fijn. Meng de ansjovisfilet met de resterende boter tot een gladde massa. Verwarm de ansjovisboter in een koekenpan en stoof de asperges circa 2 minuten.

Snoekbaarsfilet
Verwarm een scheutje olijfolie en de boter in een pan. Snijd de snoekbaars in vieren en bak de snoekbaars om en om, eerst de huidzijde, in circa 6 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de asperges op een bord. Leg hierop de gebakken snoekbaarsfilet.
Serveer het eiwit, eigeel en de gehakte peterselie erlangs. Verdeel de zalmeitjes erover.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker