Gebakken snoekbaarsfilet met Hollandse asperges in ansjovisboter

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Asperges
Breng een pan met water, een eetlepel boter, foelie, een snufje zout en de suiker aan de kook. Schil de asperges en snijd circa 3 centimeter van de onderkanten af. Kook de asperges circa 4 minuten in het water. Zet het vuur uit en laat de asperges in het vocht nagaren tot het water handwarm is. Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren hard in circa 7 minuten. Spoel de eieren koud. Pel en halveer de eieren. Hak het eigeel fijn. Hak het eiwit fijn. Pluk en hak de peterselie. Haal de asperges uit het vocht en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pureer in het bakje van de staafmixer de ansjovisfilets fijn. Meng de ansjovisfilet met de resterende boter tot een gladde massa. Verwarm de ansjovisboter in een koekenpan en stoof de asperges circa 2 minuten.

Snoekbaarsfilet
Verwarm een scheutje olijfolie en de boter in een pan. Snijd de snoekbaars in vieren en bak de snoekbaars om en om, eerst de huidzijde, in circa 6 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de asperges op een bord. Leg hierop de gebakken snoekbaarsfilet.
Serveer het eiwit, eigeel en de gehakte peterselie erlangs. Verdeel de zalmeitjes erover.

Ingredienten

4
Personen

Asperges

  • 2.5 l water
  • 4 el roomboter
  • 1 stukje foelie
  • 1 tl suiker
  • 28 asperges
  • 6 eieren
  • 1 bosje peterselie
  • 1 klein blikje ansjovisfilets

Snoekbaarsfilet

  • olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 600 g snoekbaarsfilet
  • 4 tl zalmeitjes

Extra nodig

  • dunschiller
  • keukenpapier
  • staafmixer+staafmixerbakje
Geef je waardering
7