De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote

Breng in een steelpan de cranberries met de suiker en 150 ml port aan de kook. Laat circa 10 minuten koken. Laat de compote afkoelen.

Laat het vlees uit de koelkast even op temperatuur komen.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote

Bereidingswijze

Breng in een steelpan de cranberries met de suiker en 150 ml port aan de kook. Laat circa 10 minuten koken. Laat de compote afkoelen.

Laat het vlees uit de koelkast even op temperatuur komen.

Snijd de kool in fijne reepjes. Verhit een klont boter in een koekenpan en roerbak de kool circa 5 minuten. Blus af met de bouillon en laat het op laag vuur nog een paar minuutjes stoven. Breng de kool op smaak met zout en peper.

Maak de cantharellen schoon met een champignonborsteltje of keukenpapier. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit een scheut olie in de pan en schroei het vlees dicht. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze op een bord afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten rusten. Voeg een extra klontje boter toe aan de koekenpan en bak hierin de cantharellen. Voeg de peterselie toe. Blus af met de overige 100 ml port. Doe de cantharellen met de jus in een kom. Zet de koekenpan opnieuw op het vuur en bak in een klontje boter de biefstukken nog even op hoog vuur krokant.

Serveren
Schep de kool op de borden. Trancheer de biefstukken (= in plakjes snijden) en leg ze op de borden. Lepel er wat van de compote bij en bestrooi met wat peterselie. Serveer met de cantharellenportjus.

Tips

  • Van dit gerecht kan je natuurlijk ook een hoofdgerecht maken. Neem dan van alles wat meer. En maak er bijvoorbeeld een aardappelgratin bij.
  • Geen rendier te krijgen? Neem dan hertenbiefstukjes.

De chefs vieren kerst in Lapland met elkaar. Iedereen kookt een andere gang van het kerstdiner. Hasselback potatoes, focaccia met rozemarijn, olijven en sinaasappel, peren met marsala en kruidnagel, in wodka gemarineerde zalm, gebakken rendierbiefstuk en gebraden kerstkalkoen staan onder andere op het menu. Met deze tips en recepten kun jij ook dit fantastische kerstdiner op tafel zetten. De aflevering eindigt in een fantastisch diner met speciale gasten…

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.