Pel en halveer de knoflook. Breng een pan met water, zout en knoflook aan de kook. Voeg de bulgur toe en kook gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel de bulgur af met lauw water en verwijder de knoflook. Verwijder de draden van de peultjes en kook ze in een pan met water en zout in circa 3 minuten beetgaar. Snijd de uiteindes van de komkommer en snijd de komkommer in repen van 3 bij 0,5 cm. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de schil van de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Knijp de uitgesneden grapefruit uit en vang het vocht op in een bakje.
Pel en snipper de sjalot en pluk en snijd de koriander fijn. Meng de bulgur met de groente en de grapefruit. Meng voor de dressing de sushiazijn, grapefruitsap en een scheut olie met elkaar en breng de bulgur op smaak met de dressing, zout en peper. Verhit olie in een pan en bak de meerval in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bulgur over borden, leg de meerval erop en garneer met koriander.
Pel en halveer de knoflook. Breng een pan met water, zout en knoflook aan de kook. Voeg de bulgur toe en kook gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel de bulgur af met lauw water en verwijder de knoflook. Verwijder de draden van de peultjes en kook ze in een pan met water en zout in circa 3 minuten beetgaar.
0 reacties