Grapefruit
Snijd de schil van de grapefruits en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Laat de partjes in een zeef uitlekken.
Kruidenbuiltje
Snijd lange repen uit het witte gedeelte van de prei. Blancheer deze vervolgens kort en spoel koud. Dep goed droog op keukenpapier. Maak een buideltje van verse kruiden en gebruik de prei om het geheel bij elkaar te binden.
Groente
Snijd kleine roosjes van de broccoli en blancheer de lamsoren en broccoli in ruim kokend water zonder zout circa 1 minuut. Laat de helft van de boter smelten in een pan. Voeg de rasp en sap van de limoen toe en stoof de groente hierin in circa 5 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper.
Pastinaak
Schil de pastinaken, haal vervolgens met de dunschiller lange dunne slierten van de pastinaak. Frituur de pastinaak vervolgens krokant in de frituur op circa 150 ÂșC. Zodra ze uit de frituur komen leg ze op een bord met wat keukenpapier. Breng het op smaak met een beetje zout.
Makreel
Maak de makreel schoon en verwijder de graat, laat de huid op de filet zitten. Verwarm de rest van de boter met de olie en bak de verse makreel op het visvlees. Als de makreel gaar is kun je het velletje verwijderen mocht je dat willen. Dit gaat erg makkelijk als deze gaar is. Het velletje kan taai zijn.
Serveer
Serveer de groente in het midden van het bord. Leg daarop twee makreelfilets en schep de grapefruit eromheen. Garneer met de gefrituurde pastinaak en het kruidenbuiltje op de vis. Besprenkel met wat olijfolie.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties