Gebakken karbonades
Pel tweederde van de teentjes knoflook en kneus ze met de platte kant van een koksmes. Smeer de teentjes uit over het vlees. Laat het vlees circa 10 minuten marineren. Pel en snipper de ui en rest van de knoflook. Snijd de tomaten klein.
Verhit een scheut olie in de pan. Bak het vlees snel om en om bruin. Haal het vlees uit de pan en leg het vlees op een bord. Fruit de ui, knoflook, tomaat en komijn- en kerriepoeder in dezelfde pan. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Voeg de paprika, sojasaus, piccalilly, tomatenpuree en water toe. Breng aan de kook en leg de karbonades erbij. Laat circa 5 minuten sudderen.
Banana hasá
Schil en snijd de bananen in schuine plakken. Verhit olie in een pan en bak de bananen om en om goudbruin. Laat de bananen uitlekken op keukenpapier.
Serveer de karbonades met Surinaamse rijst en banana hasá.
Tip
Gebruik je ribkarbonade in plaats van schouderkarbonade? Bak deze dan iets korter, want het droogt sneller uit dan de schouderkarbonade.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties