Gesmoorde witlof
Schil de helft van de citroen en snijd de schil flinterdun. Halveer en pers de citroen uit. Halveer de witlof en verwijder de harde kern. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de witlof op de platte kant goudbruin en breng op smaak met zout, peper en de citroenschil. Blus af met kalfsfond en citroensap en laat 5-10 minuten op lage temperatuur smoren.
Carré aardappels
Schil en snijd de aardappels in carré van circa 1 bij 1 centimeter. Blancheer 1 minuut in ruim kokend water met zout. Giet af en laat uitwasemen. Verhit olie en boter in een pan. Ris de tijm en pel en hak de knoflook. Meng de knoflook en tijm door de carré aardappels en breng op smaak met zout en peper. Bak de carré aardappels in circa 8 minuten goudbruin.
Gefrituurde uien
Verhit de frituurolie tot 180 ºC. Pel en snijd de uien in grove ringen. Bloem de uiringen en frituur de uienringen goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Gebakken kalflever
Laat de boter uitbruisen. Wentel de kalfslever door de bloem en bak in circa 5 minuten per kant goudbruin en krokant. Laat de kalfslever twee tot drie minuten rustig nagaren. Hoe meer veerkracht de kalfslever heeft als je er op drukt, hoe meer roze hij van binnen is.
Serveer
Leg de aardappels op een warm bord en serveer daarop de witlof, lever en uienringen.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties