De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gebakken kalfslever met gefrituurde uienringen en carré aardappels

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gebakken kalfslever met gefrituurde uienringen en carré aardappels

Bereidingswijze

Gesmoorde witlof
Schil de helft van de citroen en snijd de schil flinterdun. Halveer en pers de citroen uit. Halveer de witlof en verwijder de harde kern. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de witlof op de platte kant goudbruin en breng op smaak met zout, peper en de citroenschil. Blus af met kalfsfond en citroensap en laat 5-10 minuten op lage temperatuur smoren.

Carré aardappels
Schil en snijd de aardappels in carré van circa 1 bij 1 centimeter. Blancheer 1 minuut in ruim kokend water met zout. Giet af en laat uitwasemen. Verhit olie en boter in een pan. Ris de tijm en pel en hak de knoflook. Meng de knoflook en tijm door de carré aardappels en breng op smaak met zout en peper. Bak de carré aardappels in circa 8 minuten goudbruin.

Gefrituurde uien
Verhit de frituurolie tot 180 ºC. Pel en snijd de uien in grove ringen. Bloem de uiringen en frituur de uienringen goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

Gebakken kalflever
Laat de boter uitbruisen. Wentel de kalfslever door de bloem en bak in circa 5 minuten per kant goudbruin en krokant. Laat de kalfslever twee tot drie minuten rustig nagaren. Hoe meer veerkracht de kalfslever heeft als je er op drukt, hoe meer roze hij van binnen is.

Serveer
Leg de aardappels op een warm bord en serveer daarop de witlof, lever en uienringen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.