Bloemkoolroosjes en peterseliekrieltjes
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verhit een scheutje olie in een (koeken)pan en bak de krieltjes circa 8 minuten. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in de pan met water in circa 5 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af. Pel en snijd de sjalot in halve ringen. Pluk en hak de peterselie grof. Voeg de bloemkoolroosjes, sjalotje en de helft van de peterselie toe aan de krieltjes en laat circa 3 minuten garen op laag vuur. Breng op smaak met een beetje zout en peper en het sap van een partje citroen.
Gebakken kabeljauw
Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met een beetje zout en peper. Strooi bloem op een bordje. Wentel de kabeljauwfilets stuk voor stuk door de bloem. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauw circa 5 minuten op de huidkant. Draai de kabeljauw om, voeg de boter toe en laat smelten. Voeg de resterende peterselie toe.
Serveren
Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin. Verdeel de bloemkoolroosjes en peterseliekrieltjes over de borden. Leg op ieder bord een stukje kabeljauw. Garneer met de amandelen en de partjes citroen.
0 reacties