De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gebakken harderfilet met bloemkoolmayonaise en gefrituurde courgettekoekjes

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gebakken harderfilet met bloemkoolmayonaise en gefrituurde courgettekoekjes

Bereidingswijze

Bloemkoolmayonaise
Snijd miniroosjes van de bloemkool en blancheer circa 1 minuut in ruim kokend water met een beetje zout. Spoel de bloemkool af met koud water en dep goed droog.
Meng de mayonaise met de yoghurt en de rasp en het sap van de limoen. Roer de bloemkoolroosjes erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Courgettekoekjes
Rasp de courgette op de mandoline en pers met je handen het vocht eruit. Snijd de bosui en verse kruiden fijn. Verkruimel de feta. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Klop de eieren los en meng hier de bloem door. Meng het bloem-eiermengsel door de courgette.
Verhit een scheutje olie in een pan. Schep met behulp van twee lepels een hoopje beslag in een ronde steker in de hete pan. Bak circa 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Dep de koekjes goed droog met keukenpapier.

Gebakken harderfilet
Snijd de harderfilet in porties van circa 200 gram en verwijder de graat.
Verhit de boter en olie in een koekenpan. Bestuif de harder met bloem en bak in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Leg de courgettekoekjes in het midden van borden. Leg hierop de gebakken harder en serveer de bloemkoolmayonaise eromheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Verse hele harder gebruikt, het was een super maaltijd.
Geklaarde boter met avocado olie als bak middel.
Dit kan ik elke vis liefhebber aanraden.
Walter Wolters
26-07-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.