De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken druiven met zalm

30 min kooktijd
Gebakken druiven met zalm

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding:

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Kook de aardappels in een pan met een laagje water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
  • Verhit een scheut olie in een pan.
  • Snijd de zalm in blokjes en bak de reepjes in de pan met olie in circa 3 minuten om en om bruin en rosé van binnen. Breng de zalm op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de zalm op een bord.
  • Maak de pan eventueel schoon met keukenpapier, zet terug op het vuur en schenk er een scheut olie in.
  • Snijd de stronkjes witlof in achten.
  • Bak de witlof in circa 5 minuten.
  • Halveer de druiven en voeg ze toe aan de pan met witlof. Bak de druiven circa een minuut mee en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Voeg de mosterd toe en bak kort mee om te ontzuren.
  • Voeg vervolgens de kookroom en honing toe.
  • Meng de zalm voorzichtig door met de witlof en druiven.
  • Pluk en hak de dille en roer door de aardappels.

Serveren
Verdeel de aardappels over borden en schep de roergebakken druiven met zalm erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker