Bereiding:
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Kook de aardappels in een pan met een laagje water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
- Verhit een scheut olie in een pan.
- Snijd de zalm in blokjes en bak de reepjes in de pan met olie in circa 3 minuten om en om bruin en rosé van binnen. Breng de zalm op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de zalm op een bord.
- Maak de pan eventueel schoon met keukenpapier, zet terug op het vuur en schenk er een scheut olie in.
- Snijd de stronkjes witlof in achten.
- Bak de witlof in circa 5 minuten.
- Halveer de druiven en voeg ze toe aan de pan met witlof. Bak de druiven circa een minuut mee en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Voeg de mosterd toe en bak kort mee om te ontzuren.
- Voeg vervolgens de kookroom en honing toe.
- Meng de zalm voorzichtig door met de witlof en druiven.
- Pluk en hak de dille en roer door de aardappels.
Serveren
Verdeel de aardappels over
borden en schep de roergebakken druiven met zalm erbij.
0 reacties