De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken auberginesalade

25 MIN
Gebakken auberginesalade

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Meng voor de marinade de sojasaus met sap en rasp van de limoen en de sesamolie. Snijd de zalm in blokjes en schep de zalm door de marinade. Laat minstens 15 minuten marineren.

Verhit een scheutje olie in een pan. Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak ze in de pan met olie in enkele minuten goudbruin. Haal de blokjes aubergine uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Pluk en hak de peterselie fijn. Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Meng voor de salade de aubergine, peterselie, granaatappelpitjes, rode peper, sesamzaadjes en veldsla met elkaar. Haal de zalm uit de marinade en meng voorzichtig door de salade en besprenkel met sesamolie. Meng voor de marinade de sojasaus met sap en rasp van de limoen en de sesamolie. Snijd de zalm in blokjes en schep de zalm door de marinade. Laat minstens 15 minuten marineren.

Verhit een scheutje olie in een pan. Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak ze in de pan met olie in enkele minuten goudbruin. Haal de blokjes aubergine uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Pluk en hak de peterselie fijn. Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Meng voor de salade de aubergine, peterselie, granaatappelpitjes, rode peper, sesamzaadjes en veldsla met elkaar. Haal de zalm uit de marinade en meng voorzichtig door de salade en besprenkel met sesamolie.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker