Een makkelijke aardappelsalade met friszure citroen, mosterd, een berg kruiden & verkruimelde feta uit Jamie Oliver's kookboek Veg.

Jamie Oliver

Ingredienten

4
Personen

  • 1,2 kg krieltjes
  • olijfolie
  • 6 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 el bloem
  • 1 komkommer
  • 100 g radijsjes, liefst met blaadjes
  • 1/2 rode ui
  • 1 tl grove mosterd
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1/2 bos verse dille (15 g)
  • 1/2 bos verse munt (15 g)
  • 40 g feta

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Verwarm de oven voor tot 200  °C/gasovenstand 6. Kook de aardappeltjes  20 minuten in een grote pan gezouten kokend water, giet ze af en laat ze uitwasemen. Kieper ze in een grote braadslede, sprenkel er 2 eetlepels olie over en strooi er een flinke snuf zeezout en zwarte peper op. Kneus de ongepelde tenen knoflook, strooi ze in de slede en zet hem 20 minuten in de oven. Rasp intussen de citroenschil en ris en hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Strooi de citroenrasp, rozemarijn en bloem wanneer de tijd erop zit, uit de hoogte over de aardappeltjes. Hussel ze door elkaar, druk ze plat met een pureestamper en bak ze nog 20 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

Trek intussen met een vork geultjes over de lengte in de schil van de komkommer en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de radijsjes in kwarten, pel en snijd de ui in flinterdunne ringen, en doe ze met de mosterd, azijn en de helft van het citroensap in een kom. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, pluk er de kruiden bij, hussel alles goed door elkaar en schep de salade op de hete, krokante aardappeltjes. Hussel de aardappeltjes en salade pas vlak voor het serveren door elkaar en garneer met verkruimelde feta en, als je wilt, een extra kneepje citroensap.

Ik heb deze salade ook wel eens met hasselback aardappeltjes gemaakt, om hem extra krokant te maken.

ENERGIE

VET

VET VERZ.

EIWIT

KOOLHYD.

SUIKER

ZOUT

VEZELS

223 kcal             

6,5 g              

1,7 g               

6,4 g              

34,7 g               

4,3 g            

0,7 g

4,7 g

Jamie’s Ultimate VEG, elke donderdag om 21:00u exclusief bij 24Kitchen op kanaal 24.

© Jamie Oliver Enterprises Ltd (2019 Veg) Photography: David Loftus

Geef je waardering

21
Gebakken aardappelsalade met pickles