De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gebakken aardappelsalade met pickles

Aardappelsalade maar met een échte Jamie-twist. Lekker en verrassend!

60 MIN
Gebakken aardappelsalade met pickles

Een makkelijke aardappelsalade met friszure citroen, mosterd, een berg kruiden & verkruimelde feta uit Jamie Oliver's kookboek Veg.

Jamie Oliver

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200  °C/gasovenstand 6. Kook de aardappeltjes  20 minuten in een grote pan gezouten kokend water, giet ze af en laat ze uitwasemen. Kieper ze in een grote braadslede, sprenkel er 2 eetlepels olie over en strooi er een flinke snuf zeezout en zwarte peper op. Kneus de ongepelde tenen knoflook, strooi ze in de slede en zet hem 20 minuten in de oven. Rasp intussen de citroenschil en ris en hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Strooi de citroenrasp, rozemarijn en bloem wanneer de tijd erop zit, uit de hoogte over de aardappeltjes. Hussel ze door elkaar, druk ze plat met een pureestamper en bak ze nog 20 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

Trek intussen met een vork geultjes over de lengte in de schil van de komkommer en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de radijsjes in kwarten, pel en snijd de ui in flinterdunne ringen, en doe ze met de mosterd, azijn en de helft van het citroensap in een kom. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, pluk er de kruiden bij, hussel alles goed door elkaar en schep de salade op de hete, krokante aardappeltjes. Hussel de aardappeltjes en salade pas vlak voor het serveren door elkaar en garneer met verkruimelde feta en, als je wilt, een extra kneepje citroensap.

Ik heb deze salade ook wel eens met hasselback aardappeltjes gemaakt, om hem extra krokant te maken.

ENERGIE

VET

VET VERZ.

EIWIT

KOOLHYD.

SUIKER

ZOUT

VEZELS

223 kcal             

6,5 g              

1,7 g               

6,4 g              

34,7 g               

4,3 g            

0,7 g

4,7 g

© Jamie Oliver Enterprises Ltd (2019 Veg) Photography: David Loftus

Jamie Oliver zijn nieuwe serie draait volledig om groente eens de hoofdrol te laten spelen in gerechten. Volgens de chef wordt het tijd dat de ze reputatie van bijgerecht verliezen en de aandacht krijgen die ze verdienen - en hij zal haarfijn uitleggen hoe je dat het beste kan doen. In een tijd waarin steeds meer mensen minder vlees willen eten, voor het milieu of dierenwelzijn, komt deze serie precies op het juiste moment. 

 

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker