Gebakken aardappelpartjes in schil met bleekselderij en garnalen

0
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

De garnalen en de bleekselderij:

  • Indien nodig, pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Dep ze droog met keukenpapier.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de stengels in grove stukken en was ze goed.
  • Pel de uien en snijd in grove partjes.

De aardappeltjes bakken:

  • Verhit een flinke scheut olie in de pan. Bak de aardappeltjes circa 1 minuut aan.
  • Rasp de gember en voeg dit samen met het karwijzaad toe.
  • Voeg de uien toe en bak kort aan.
  • Voeg de bleekselderij toe. Bak nog circa 10 minuten totdat ze gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.

De gamba’s bakken:

  • Hak de bieslook fijn.
  • Verwarm een wok met olie.
  • Leg de gamba’s in de wok en breng op smaak met zout en peper. Bak de gamba’s op hoog vuur gaar in circa 3 minuten.
  • Blus af met een scheut sojasaus. Voeg tot slot de gesneden bieslook toe.

Thema: passie voor piepers

Ingredienten

4
Personen

Gebakken aardappelpartjes in schil met bleekselderij en garnalen

  • 16 gamba's
  • 1 bleekselderij
  • 3 rode uien
  • rijstolie
  • 800 g Aardappelpartjes in schil
  • 0.5 tl karwijzaad
  • 1 cm gember
  • 0.5 bosje bieslook
  • sojasaus
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
0