De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken aardappelpartjes in schil met bleekselderij en garnalen

25 min kooktijd
Gebakken aardappelpartjes in schil met bleekselderij en garnalen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

De garnalen en de bleekselderij:

  • Indien nodig, pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Dep ze droog met keukenpapier.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de stengels in grove stukken en was ze goed.
  • Pel de uien en snijd in grove partjes.

De aardappeltjes bakken:

  • Verhit een flinke scheut olie in de pan. Bak de aardappeltjes circa 1 minuut aan.
  • Rasp de gember en voeg dit samen met het karwijzaad toe.
  • Voeg de uien toe en bak kort aan.
  • Voeg de bleekselderij toe. Bak nog circa 10 minuten totdat ze gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.

De gamba’s bakken:

  • Hak de bieslook fijn.
  • Verwarm een wok met olie.
  • Leg de gamba’s in de wok en breng op smaak met zout en peper. Bak de gamba’s op hoog vuur gaar in circa 3 minuten.
  • Blus af met een scheut sojasaus. Voeg tot slot de gesneden bieslook toe.

Thema: passie voor piepers

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker