De garnalen en de bleekselderij:
- Indien nodig, pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Dep ze droog met keukenpapier.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de stengels in grove stukken en was ze goed.
- Pel de uien en snijd in grove partjes.
De aardappeltjes bakken:
- Verhit een flinke scheut olie in de pan. Bak de aardappeltjes circa 1 minuut aan.
- Rasp de gember en voeg dit samen met het karwijzaad toe.
- Voeg de uien toe en bak kort aan.
- Voeg de bleekselderij toe. Bak nog circa 10 minuten totdat ze gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
De gamba’s bakken:
- Hak de bieslook fijn.
- Verwarm een wok met olie.
- Leg de gamba’s in de wok en breng op smaak met zout en peper. Bak de gamba’s op hoog vuur gaar in circa 3 minuten.
- Blus af met een scheut sojasaus. Voeg tot slot de gesneden bieslook toe.
Thema: passie voor piepers
0 reacties