Gnocchi
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Groene pesto
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Pluk de basilicum.
- Snijd de Parmezaanse kaas grof.
- Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
- Pureer de knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, het sap van een halve citroen, en de olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer tot een grove pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Garnalen-gnocchi met groene pesto
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in stukjes.
- Verwijder de harde kontjes van de asperges en snijd de asperges in gelijke schuine stukken. Houd de kopjes heel.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de asperges en venkel circa 6 minuten.
- Dep de garnalen droog met keukenpapier. Voeg de garnalen toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de gnocchi en de groene pesto toe en warm goed door.
Serveren
- Verdeel de garnalengnocchi met groene pesto over borden. Serveer met de partjes citroen en wat blaadjes basilicum.
Meld je aan en praat mee