De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gamba’s in kokoskaramel met zoetzure komkommerslierten

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gamba’s in kokoskaramel met zoetzure komkommerslierten

Bereidingswijze

Rijst

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Zoetzure komkommerslierten

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Breng in een pannetje het water, rode peper, suiker, gembersiroop en de rijstazijn aan de kook. Zet het vuur uit. Schaaf met behulp van de mandoline de komkommers tot aan de zaadlijsten in slierten. Voeg de komkommerslierten toe aan de pan en laat circa 10 minuten staan.

Gamba’s in kokoskaramel

Karamelliseer de suiker. Haal de pan van het vuur en schenk de kokosmelk erbij. Roer goed door tot de suiker is opgelost. Bewaar de karamel op een warme plek. Maak de gamba’s schoon. Dep de gamba’s droog met keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de gamba’s om en om in circa 3 minuten goudbruin. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk een beetje kokoskaramel bij de gamba’s en bak circa 1 minuut mee. Snijd de bosui in ringetjes en voeg samen met de karamel toe. Snijd de koriander grof.

Serveren

Verdeel de witte rijst over borden. Verdeel de gamba’s in kokoskaramel en de zoetzure komkommerslierten over de rijst. Strooi de koriander eroverheen.

Zelf tomaten, pompoenen, courgettes of eigen kruiden kweken? Hoe pak je dat aan? Hoe krijg je de lekkerste tomaten? En niet te vergeten: wat voor gerechten kun je met zelf verbouwde groente maken? De tuinders van Volkstuindersvereniging Ons Genot en Roberta geven je tips & trucs om met groente aan de slag te gaan.

In elke aflevering staat een zelf geteelde groente centraal en volg je de tuinders in hun volkstuin. De harde kern komt wekelijks bijeen om het reilen en zeilen van de vereniging te bespreken. Inspiratie om die prachtige groente om te toveren in smakelijke gerechten krijg je van Roberta, die de studio in duikt om te koken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.