Rijst
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Zoetzure komkommerslierten
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Breng in een pannetje het water, rode peper, suiker, gembersiroop en de rijstazijn aan de kook. Zet het vuur uit. Schaaf met behulp van de mandoline de komkommers tot aan de zaadlijsten in slierten. Voeg de komkommerslierten toe aan de pan en laat circa 10 minuten staan.
Gamba’s in kokoskaramel
Karamelliseer de suiker. Haal de pan van het vuur en schenk de kokosmelk erbij. Roer goed door tot de suiker is opgelost. Bewaar de karamel op een warme plek. Maak de gamba’s schoon. Dep de gamba’s droog met keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de gamba’s om en om in circa 3 minuten goudbruin. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk een beetje kokoskaramel bij de gamba’s en bak circa 1 minuut mee. Snijd de bosui in ringetjes en voeg samen met de karamel toe. Snijd de koriander grof.
Serveren
Verdeel de witte rijst over borden. Verdeel de gamba’s in kokoskaramel en de zoetzure komkommerslierten over de rijst. Strooi de koriander eroverheen.
0 reacties