Gamba-mangospies met Vietnamese salade

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gamba-mangospies
Maak de gamba’s schoon en verwijder het darmkanaal. Maak de mango schoon en snijd in plakken van circa 1 centimeter dik. Steek met de steker cirkels uit de mango. Bewaar de rest van de mango voor de saus. Vijzel de ketoembar met de five-spicepoeder. Rijg de gamba en de mango om en om aan de spiesen. Gebruik per spies 3 gamba’s en 2 mango rondjes. Bestrooi met het specerijenmengsel. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spiesen om en om tot de gamba’s gaar zijn.

Thaise mangosaus
Snijd het restant van de mango fijn en schep in een diepe kan. Pluk de koriander en voeg toe. Halveer de limoen en pers het sap uit over de mango. Schil en rasp de gember boven de mango. Voeg de overige ingrediënten toe. Mix met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Vietnamese salade
Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de schil van de courgette in blokjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes. Pluk en hak de koriander. Hak de rode peper. Vijzel de gefrituurde knoflook. Meng alles door elkaar en maak de salade aan met olijfolie en een beetje zout. Serveer de gamba-mangospies met de Thaise mangosaus op de Vietnamese salade.

Tip: Serveer bijvoorbeeld met rijstmie voor een hoofdgerecht.

Ingredienten

4
Personen

Gamba-mangospies

  • 12 gamba's
  • 2 mango's
  • 1 tl ketoembar
  • 1 el five-spicepoeder
  • olijfolie

Thaise mangosaus

  • 3 takjes koriander
  • 1 limoen
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 240 ml kokosolie
  • 1 tl grove mosterd

Vietnamese salade

  • 1 lente-ui
  • 1 groene courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 komkommer
  • 4 takjes koriander
  • 0.25 rode peper
  • 1 el gefrituurde knoflook
  • olijfolie extra vergine

Extra nodig

  • 1 steker van 3 cm doorsnede
  • 4 spiesen
  • staafmixer
Geef je waardering
0