De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gamba-bouillon met noedels en wontons

45 min kooktijd
Gamba-bouillon met noedels en wontons

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bouillon
Pel de gamba’s. Gebruik de schalen en koppen voor de bouillon en de gepelde gamba’s voor de wontons en voor de vulling van de soep.
Schil en snijd de gember grof. Pel en snijd de sjalotten grof. Pel en hak de knoflook. Snijd de peper fijn (verwijder eventueel de zaadlijsten). Snijd de tomaten in vieren. Halveer en kneus het citroengras.
Verhit een scheut olie in een ruime pan en bak de gambaschalen en –koppen circa 2 minuten. Voeg de sjalot, knoflook, citroengras, peper en de gember toe. Bak circa 2 minuten en voeg de steranijs en de tomaten toe aan de pan. Schenk de bouillon erbij, breng de bouillon aan de kook en laat circa 30 minuten koken. Zeef de bouillon en houd de bouillon warm.

Wontons
Snijd de helft van de gamba’s fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosuien in ringetjes. Meng voor de vulling alle ingrediënten met de sesamolie. Spreid de wontonvellen uit. Schep een halve eetlepel vulling op een wontonvel. Bestrijk de buitenkanten met water en vouw de wontonvellen dicht. Herhaal dit tot de vulling op is. Knip een cirkel van bakpapier ter grootte van de bodem van het stoommandje en leg de cirkel in het stoommandje. Verwarm een laagje water in een steelpan en zet het stoommandje erop. Leg de garnalenpakketjes erin en stoom ze circa 6 minuten.

Vulling soep
Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel koud en bewaar de noedels. Snijd de bosuien in schuine, dunne plakjes. Verwijder de steeltjes van de shiitake en snijd de shiitake in plakjes. Snijd de gedroogde mango in kleine blokjes. Rang de peultjes en snijd de peultjes repen.
Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan of wok en bak de resterende gamba’s om en om. Voeg de bosuien, shiitake, peultjes, mango en de bamboescheuten toe en warm circa 2 minuten door. Voeg de noesels toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de limoen in schijfjes.

Serveren
Verdeel de soep en wontons over kommen/borden en garneer met de cashewnoten en limoenschijfjes.

Wat vind jij belangrijk als het om eten gaat? Smaak, een mooie opmaak op het bord, een gezellig gedekte tafel, gezonde ingrediënten… En wat denk je van de mensen die ervoor gezorgd hebben dat al dat lekkers en moois bij jou terecht komt?

In het programma Fairplate komen al deze aspecten van het koken aan bod. Chef Andy McDonald laat je zien hoe je thuis een heerlijk en eerlijk gerecht kunt maken. Of het nu gaat om ingrediënten uit Azië of Zuid-Amerika, om chocolade, koffie of quinoa: wanneer het eerlijk is, smaakt het extra lekker.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker