Gamba-bouillon met noedels en wontons

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Bouillon
Pel de gamba’s. Gebruik de schalen en koppen voor de bouillon en de gepelde gamba’s voor de wontons en voor de vulling van de soep.
Schil en snijd de gember grof. Pel en snijd de sjalotten grof. Pel en hak de knoflook. Snijd de peper fijn (verwijder eventueel de zaadlijsten). Snijd de tomaten in vieren. Halveer en kneus het citroengras.
Verhit een scheut olie in een ruime pan en bak de gambaschalen en –koppen circa 2 minuten. Voeg de sjalot, knoflook, citroengras, peper en de gember toe. Bak circa 2 minuten en voeg de steranijs en de tomaten toe aan de pan. Schenk de bouillon erbij, breng de bouillon aan de kook en laat circa 30 minuten koken. Zeef de bouillon en houd de bouillon warm.

Wontons
Snijd de helft van de gamba’s fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosuien in ringetjes. Meng voor de vulling alle ingrediënten met de sesamolie. Spreid de wontonvellen uit. Schep een halve eetlepel vulling op een wontonvel. Bestrijk de buitenkanten met water en vouw de wontonvellen dicht. Herhaal dit tot de vulling op is. Knip een cirkel van bakpapier ter grootte van de bodem van het stoommandje en leg de cirkel in het stoommandje. Verwarm een laagje water in een steelpan en zet het stoommandje erop. Leg de garnalenpakketjes erin en stoom ze circa 6 minuten.

Vulling soep
Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel koud en bewaar de noedels. Snijd de bosuien in schuine, dunne plakjes. Verwijder de steeltjes van de shiitake en snijd de shiitake in plakjes. Snijd de gedroogde mango in kleine blokjes. Rang de peultjes en snijd de peultjes repen.
Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan of wok en bak de resterende gamba’s om en om. Voeg de bosuien, shiitake, peultjes, mango en de bamboescheuten toe en warm circa 2 minuten door. Voeg de noesels toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de limoen in schijfjes.

Serveren
Verdeel de soep en wontons over kommen/borden en garneer met de cashewnoten en limoenschijfjes.

Ingredienten

4
Personen

Bouillon

  • 12 gamba's met kop
  • 4 cm gemberwortel
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 4 kleine tomaten
  • 1 stengel citroengras
  • zonnebloemolie
  • 2 steranijs
  • 750 ml kippenbouillon of groentebouillon

Wontons

  • 1 rode paprika
  • 2 bosuien
  • 1 tl sesamolie
  • 12 wontonvellen

Vulling soep

  • 250 g noedels
  • 4 bosuien
  • 150 g shiitakes
  • 50 g gedroogde mango
  • 100 g peultjes
  • zonnebloemolie
  • 100 g bamboescheuten
  • 50 g cashewnoten
  • 1 limoen

Extra nodig

  • stoommandje
  • bakpapier
Geef je waardering
9