Fusilli met paddenstoelen-gorgonzolasaus

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de paddenstoelen in plakken.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de paddenstoelen circa 5 minuten op middelhoog vuur.

Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe en bak nog circa 2 minuten mee.

Voeg de room toe, breng aan de kook en laat circa 1 minuut doorkoken.

Verkruimel de gorgonzola boven de koekenpan. Zet het vuur laag en laat de gorgonzola smelten. Breng op smaak met versgemalen peper.

Rooster de walnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Hak de walnoten fijn en voeg toe aan de saus.

Roer de pasta door de saus.

Verhit een scheutje olie in een pan, voeg de spinazie toe en laat in circa 4 minuten slinken. Breng op smaak met een beetje zout en peper en het sap van een halve citroen.

Schep de spinazie op de pasta. Hak de peterselie en garneer het gerecht ermee.

Thema: herfst

Ingredienten

4
Personen

Fusilli met paddenstoelen-gorgonzolasaus

  • 300 g fusilli
  • 400 g gemengde paddestoelen
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml kookroom
  • 200 g gorgonzola
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 600 g spinazie
  • 0.5 citroen
  • 100 g walnoten
Geef je waardering
14