Fruitspiesen onder de chocoladefontein

11
Makkelijk
Fruitspiesen onder de chocoladefontein

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Fruitspiesen

  • Maak al het fruit schoon, behalve de druiven en snijd in gelijke stukjes. Rijg het fruit aan de spiesen. Zorg ervoor dat je begint en eindigt met een stevig stuk fruit zoals ananas. Leg de fruitspiesen in de vriezer.

Chocoladefontein

  • Smelt de chocolade au bain-marie en los de cacaoboter of de olie erin op. Giet de chocolade in de chocoladefontein en zet de machine aan.

Muntsuiker

  • Pluk de munt en vijzel met de suiker tot een muntsuiker. Meng vervolgens wat gewone suiker erdoor.

Vanillesuiker

  • Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit en vijzel met de suiker tot vanillesuiker. Meng vervolgens wat gewone suiker erdoor.

Kaneelsuiker

  • Meng het kaneelpoeder met de suiker.

Citroensuiker

  • Rasp de schil van de citroen boven de suiker, vijzel goed door en meng met de rest van de suiker.

Serveren

  • Haal de spiesen door de chocoladefontein zodat ze helemaal bedekt zijn en bestrooi met de verschillende suikers.

Tip: je kunt ook pure of melkchocolade gebruiken voor de fontein. het is belangrijk dat de chocolade op de juiste dikte is, de chocolade verdun je met olie of cacaoboter. Als de chocolade niet op de juiste dikte is komt deze niet mooi uit de fontein.

Ingredienten

10
Porties

Fruitspiesen

  • 1 ananas
  • 250 g aardbeien
  • 1 meloen
  • 1 tros pitloze witte druiven

Chocoladefontein

  • 500 g witte chocolade
  • 2 el neutrale olie

Muntsuiker

  • 0.5 bos munt
  • 100 g suiker

Vanillesuiker

  • 1 vanillestokje
  • 100 g suiker

Kaneelsuiker

  • 1 el kaneel
  • 100 g suiker

Citroensuiker

  • 1 citroen
  • 100 g suiker

Extra nodig

  • lange spiesen
  • chocoladefontein
  • vijzel
Fruitspiesen onder de chocoladefontein
Geef je waardering
11