Komkommer, citroen, munt, steranijs-slush
- Halveer en pers de citroenen. Kook het sap samen met de suiker en de steranijs tot een siroop. Haal de steranijs eruit en afkoelen.
- Pluk de munt en snijd de komkommer. Blender de komkommer met de munt en wat water.
- Giet het komkommer munt sap samen met de siroop in de slush machine. Voeg samen in de machine en voeg net zoveel water toe totdat het net een beetje te zoet is. (Door de kou smaakt het straks minder zoet). Laat de machine draaien tot het bevroren is.
- Serveer met een takje munt.
Sinaasappel, rabarber, aardbei, kruidnagel-slush
- Snijd de rabarber in stukken en kook met 30 gram suiker en een beetje water tot hele zachte compote. Laat afkoelen.
- Halveer en pers de sinaasappels. Kook het sap met de rest van de suiker en kruidnagels tot siroop. Haal de kruidnagels er uit en laat afkoelen.
- Pureer de aardbeien met een beetje water in de blender, zodat er geen grote stukjes meer in zitten. Voeg samen in de machine en voeg net zoveel water toe totdat het net een beetje te zoet is. (Door de kou smaakt het straks minder zoet). Laat de machine draaien tot het bevroren is.
- Serveer met watermeloen.
Tip: heb je geen slushmachine? Zet de slush circa 30 minuten in de vriezer en schep tussentijds om.
Meld je aan en praat mee