Fruitsavarin

11
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Savarindeeg
Verwarm de melk met de suiker tot handwarm. Los de gist er in op. Kneed bloem, zout en de eieren tot een deeg. Meng vervolgens de boter en melk erdoor tot deze helemaal in het deeg zijn opgenomen. Leg het deeg in een ingevette savarinvorm en laat circa 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de savarin in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Bewaar het vanillestokje. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Savarinsiroop
Breng het water met de suiker aan de kook. Rasp de schil van de limoen en de sinaasappels boven de siroop en laat circa 10 minuten meetrekken. Voeg de rum toe.
Haal de savarin uit de vorm. Leg de savarin op een rekje en giet de warme siroop erover.
Leg de gedrenkte savarin op de opdienschaal. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak met een gladde spuitmond, spuit een ring op de savarin.
Maak het fruit schoon en schik dit op de banketbakkersroom. Decoreer met het achtergehouden vanillestokje.

Ingredienten

1
Porties

Savarindeeg

  • 200 ml melk
  • 45 g suiker
  • 1 zakje gist
  • 450 g bloem
  • zout
  • 5 eieren
  • 120 g boter

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem

Savarinsiroop

  • 1 l water
  • 400 g suiker
  • 1 limoen
  • 1 sinaasappel
  • 100 g bruine rum

Vers fruit

  • 2 vijgen
  • 1 carambola
  • 1 mandarijn
  • 2 takjes rode bessen
  • 3 frambozen

Extra nodig

  • savarinvorm van 22 cm doorsnede
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
11