Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

Voor het fruit uit de oven

  • 4 pruimen
  • 4 abrikozen
  • 2 peren
  • 2 appels
  • 100 g bramen
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 vanillestokje
  • 200 g honing
  • 3 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 g Griekse yoghurt

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pruimen en abrikozen en verwijder de pit. Snijd de peren en appels in vieren en verwijder het klokhuis. Schep samen met de bramen in een ovenschaal.

Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel met een zesteur en strooi over het fruit. Halveer de citroen en sinaasappel en pers het sap uit over het fruit. Halveer het vanillestokje en schraap het vanillemerg eruit. Meng het merg door het fruit en leg het vanillestokje erbij. Meng het fruit voorzichtig met de honing, steranijs, kaneelstokjes, laurier en rozemarijn.

Verwarm circa 20 minuten in de oven. Serveer het fruit met een lepel Griekse yoghurt.

Geef je waardering

485
Fruit uit de oven met Griekse yoghurt