De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Fruit uit de oven met Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pruimen en abrikozen en verwijder de pit. Snijd de peren en appels in vieren en verwijder het klokhuis. Schep samen met de bramen in een ovenschaal.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Fruit uit de oven met Griekse yoghurt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pruimen en abrikozen en verwijder de pit. Snijd de peren en appels in vieren en verwijder het klokhuis. Schep samen met de bramen in een ovenschaal.

Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel met een zesteur en strooi over het fruit. Halveer de citroen en sinaasappel en pers het sap uit over het fruit. Halveer het vanillestokje en schraap het vanillemerg eruit. Meng het merg door het fruit en leg het vanillestokje erbij. Meng het fruit voorzichtig met de honing, steranijs, kaneelstokjes, laurier en rozemarijn.

Verwarm circa 20 minuten in de oven. Serveer het fruit met een lepel Griekse yoghurt.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.