Fromage blanc met granola van abrikozenconfiture

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de havervlokken, gemengde noten en pitten in de ovenschaal. Strooi hierover wat kurkuma en kaneel. Zoet de granola vervolgens met abrikozenjam. Voeg nog een snufje zout toe en plaats in de oven voor 5 minuten. Snijd de abrikozen. Halveer de abrikozen door ze rondom in te snijden zodat de pit er makkelijk uit gedraaid kan worden. Snijd de abrikozen in vieren.

Serveren

Doe de kwark in een bakje en haal de granola uit de oven. Strooi de granola over de kwark. Leg de abrikoosjes op de granola en garneer af met wat munt.

Ingredienten

2
Personen

Voor de fromage blanc

  • 1 pot volle kwark naturel
  • 2 handjes verschillende geroosterde pitten en zaden (pompoen, zonnebloem, etc)
  • 1 handje havervlokken
  • 2 handjes nootjes (amandelen, hazelnoten, walnoten)
  • 2 el kurkuma
  • snufje kaneel
  • 6 verse abrikozen
  • 1 klein potje abrikozen/confiture
  • 1 snufje zout
Geef je waardering
2