Stap 1:
Schil en was de aardappels. Snijd in gelijke stukken. Kook de aardappels gaar in circa 20 minuten. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn. Prak de aardappels fijn met een vork en laat dit even afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 2:
Kluts de eieren los in een ruime kom. Meng hierin het gehakt met de geprakte aardappels, 1 eetlepel melk, zout en peper, geraspte nootmuskaat en kruidnagelpoeder. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal. Plaats de frikadel pangang circa 30 minuten in de oven tot het gaar is en een bruin korstje heeft gekregen.
Tips van oma Reen:
-
Frikadel pangang is bij ons in de familie een onderdeel van een feestelijke rijsttafel.
-
Lekker om te serveren met een wok van sperziebonen
-
Koude frikadel is ook heerlijk om een broodje mee te beleggen.
Meld je aan en praat mee