De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frikadel pangang

Een beetje liefhebber van de Indische keuken is wel bekend met de frikadel pan. Het recept is zo simpel dat het eigenlijk niet kan mislukken. Maar om 'm perfect te maken gebruik je natuurlijk het recept van Oma Reen.

50 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
frikadel

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Een beetje liefhebber van de Indische keuken is wel bekend met de frikadel pan. Het recept is zo simpel dat het eigenlijk niet kan mislukken. Maar om 'm perfect te maken gebruik je natuurlijk het recept van Oma Reen.

Bereidingswijze

Stap 1: 
Schil en was de aardappels. Snijd in gelijke stukken. Kook de aardappels gaar in circa 20 minuten. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn. Prak de aardappels fijn met een vork en laat dit even afkoelen tot kamertemperatuur. 

Stap 2: 
Kluts de eieren los in een ruime kom. Meng hierin het gehakt met de geprakte aardappels, 1 eetlepel melk, zout en peper, geraspte nootmuskaat en kruidnagelpoeder. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal. Plaats de frikadel pangang circa 30 minuten in de oven tot het gaar is en een bruin korstje heeft gekregen. 

Tips van oma Reen: 

  • Frikadel pangang is bij ons in de familie een onderdeel van een feestelijke rijsttafel. 

  • Lekker om te serveren met een wok van sperziebonen 

  • Koude frikadel is ook heerlijk om een broodje mee te beleggen.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker