Een beetje liefhebber van de Indische keuken is wel bekend met de frikadel pan. Het recept is zo simpel dat het eigenlijk niet kan mislukken. Maar om 'm perfect te maken gebruik je natuurlijk het recept van Oma Reen.

Danny Jansen

Ingredienten

6
Personen

Ingrediënten

  • 300 g aardappelen
  • 1/2 el boter
  • 2 middelgrote eieren
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 el melk
  • zout en peper
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kruidnagelpoeder

Extra nodig

  • Kleine ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Stap 1: 
Schil en was de aardappels. Snijd in gelijke stukken. Kook de aardappels gaar in circa 20 minuten. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn. Prak de aardappels fijn met een vork en laat dit even afkoelen tot kamertemperatuur. 

Stap 2: 
Kluts de eieren los in een ruime kom. Meng hierin het gehakt met de geprakte aardappels, 1 eetlepel melk, zout en peper, geraspte nootmuskaat en kruidnagelpoeder. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal. Plaats de frikadel pangang circa 30 minuten in de oven tot het gaar is en een bruin korstje heeft gekregen. 

Tips van oma Reen: 

  • Frikadel pangang is bij ons in de familie een onderdeel van een feestelijke rijsttafel. 

  • Lekker om te serveren met een wok van sperziebonen 

  • Koude frikadel is ook heerlijk om een broodje mee te beleggen.

Geef je waardering

163
frikadel