De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frikadel djagoeng

Frikadel djagoeng zijn hartige maiskoekjes. De gefrituurde snack is het lekkerst in combinatie met een frisse tegenhanger. Bijvoorbeeld een atjar van komkommer.

30 min kooktijd
Eveline's Asian Favourites: Frikadel Djagoeng

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Frikadel djagoeng is een perfecte snack voor tussendoor of nét voor het avondeten. De gefrituurde maiskoekjes zullen waarschijnlijk in de smaak vallen bij kinderen. De frisse maar pittige tegenhanger met de atjar van komkommer maakt 'm ook favoriet voor volwassenen. 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Schaaf linten van de komkommer met een dunschiller en doe in een kom.

  2. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en doe in een steelpan. Voeg 100 ml water, de azijn, mirin en suiker toe.

  3. Breng de inhoud van de pan tegen de kook aan en laat al roerend de suiker oplossen. Schenk dan over de komkommerlinten.  

  4. Snijd 3 stengels bosui in grove stukken en doe in het hakmolentje. Pel de knoflook. Maal de bosui samen met de knoflook, selderij, eieren, groentebouillonpoeder en de helft van de mais fijn.

  5. Schep het beslag in een kom. Schep de rest van de mais en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Vorm met natte handen koekjes van het beslag. 

  6. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de maiskoekjes  in 5 min rondom gaar en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.  

  7. Snijd intussen de rest van de bosui in dunne ringetjes. Serveer de maiskoekjes met de atjar van komkommer en garneer met ringetjes bosui.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker