Stappenplan
-
Schaaf linten van de komkommer met een dunschiller en doe in een kom.
-
Snijd de rode peper in dunne ringetjes en doe in een steelpan. Voeg 100 ml water, de azijn, mirin en suiker toe.
-
Breng de inhoud van de pan tegen de kook aan en laat al roerend de suiker oplossen. Schenk dan over de komkommerlinten.
-
Snijd 3 stengels bosui in grove stukken en doe in het hakmolentje. Pel de knoflook. Maal de bosui samen met de knoflook, selderij, eieren, groentebouillonpoeder en de helft van de mais fijn.
-
Schep het beslag in een kom. Schep de rest van de mais en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Vorm met natte handen koekjes van het beslag.
-
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de maiskoekjes in 5 min rondom gaar en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Snijd intussen de rest van de bosui in dunne ringetjes. Serveer de maiskoekjes met de atjar van komkommer en garneer met ringetjes bosui.
0 reacties