Frietje stoofvlees van de familie Kennis

73
Gemiddeld
Frietje stoofvlees van de familie Kennis

Bereidingswijze

3 uur en 30 minuten kooktijd
4 uur en 30 minuten totale tijd

Stoofvlees van de familie Kennis

Snijd de runderriblappen met gelijke blokjes. Pel en snipper de uien grof. Pel en snipper de knoflook. Schil de wortel en snijd in plakjes.

Verhit een de roomboter in de pan en bak de runderriblappen met de ui en de knoflook rond om aan.

Blus af met de runderbouillon en de rode wijn. Voeg de appelstroop, kruidnagels, laurier, mosterd en azijn toe. Kook op zacht vuur circa 3 uur in. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Friet

Schil de aardappels en snijd ze in frietvorm door eerst de aardappel over de lengte in plakken van circa 1 centimeter te snijden en vervolgens deze plakken in repen van 1 bij 1 centimeter te snijden.

Vervolgens kun je de frieten op twee manieren maken:

Kook de friet eerst circa 10 minuten in gezouten water. Giet af en laat helemaal afkoelen. Frituur de friet vervolgens op 180 ºC in een (frituur)pan in circa 4 minuten tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier en breng eventueel op smaak met zout.

Was de frieten goed af in water en dep ze goed droog. Frituur de friet eerst circa 7 minuten op 140 ºC. Schep de friet op een bord en laat helemaal afkoelen. Bak de friet vervolgens circa 3 minuten op 180 ºC. Laat uitlekken op keukenpapier en breng eventueel op smaak met zout.

Serveer het stoofvlees bij de friet.

Ingredienten

4
Personen

Stoofvlees van de familie Kennis

  • 1 kg runderriblappen
  • 3 grote grote uien
  • 0.5 bol knoflook
  • 2 wortels
  • 50 g boter
  • 400 ml runderbouillon
  • 300 ml rode wijn
  • 3 el appelstroop
  • 3 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 el mosterd
  • 1 scheutje azijn (liefst witte balsamico)
  • rozemarijn
  • tijm
  • 2 el bloem

Friet

  • 1 kg frietaardappels

Extra nodig

  • frituurpan
  • olie om in te frituren
  • keukenpapier
Frietje stoofvlees van de familie Kennis
Geef je waardering
73