De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frietje stoofvlees van de familie kennis

Hét gerecht van de familie Kennis: frietje stoofvlees! Het vlees mag urenlang sudderen, waardoor het extra veel smaak krijgt en botermals wordt.

210 MIN
Frietje stoofvlees van de familie Kennis

Een recept van

De Worsten van Babel

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Stoofvlees van de familie Kennis

Snijd de runderriblappen met gelijke blokjes. Pel en snipper de uien grof. Pel en snipper de knoflook. Schil de wortel en snijd in plakjes.

Verhit een de roomboter in de pan en bak de runderriblappen met de ui en de knoflook rond om aan.

Blus af met de runderbouillon en de rode wijn. Voeg de appelstroop, kruidnagels, laurier, mosterd en azijn toe. Kook op zacht vuur circa 3 uur in. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Friet

Schil de aardappels en snijd ze in frietvorm door eerst de aardappel over de lengte in plakken van circa 1 centimeter te snijden en vervolgens deze plakken in repen van 1 bij 1 centimeter te snijden.

Vervolgens kun je de frieten op twee manieren maken:

Kook de friet eerst circa 10 minuten in gezouten water. Giet af en laat helemaal afkoelen. Frituur de friet vervolgens op 180 ºC in een (frituur)pan in circa 4 minuten tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier en breng eventueel op smaak met zout.

Was de frieten goed af in water en dep ze goed droog. Frituur de friet eerst circa 7 minuten op 140 ºC. Schep de friet op een bord en laat helemaal afkoelen. Bak de friet vervolgens circa 3 minuten op 180 ºC. Laat uitlekken op keukenpapier en breng eventueel op smaak met zout.

Serveer het stoofvlees bij de friet.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker