Frans kippannetje
Meng op een bord de bloem met het paprikapoeder. Dep de kippendijen droog met keukenpapier. Wentel de kippendijen door het bloemmengsel en klop de overtollige bloem eraf. Verhit een scheutje olie in een hoge pan en bak de kip in circa 5 minuten rondom goudbruin. Snijd de champignons in vieren. Pel en snijd de sjalotten in halve ringen. Voeg de champignons en de sjalotten toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg wijn, bouillonblokje en een scheut water toe en laat circa 20 minuten met de deksel op de pan rustig koken. Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant en gaar. Laat de spekblokjes uitlekken op een bord met keukenpapier. Roer de spekblokjes door het kippannetje en breng het geheel op smaak met een beetje peper.
Franse salade
Meng in een kom de azijn en de mosterd met een beetje zout en peper. Schenk al roerende de olijfolie erbij. Schil de peer, snijd de peer in vieren, verwijder het klokkenhuis en snijd de peer in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng de peer, cherrytomaten en eikenbladsla door de dressing.
Serveren
Snijd het brood in plakken en serveer bij het Frans kippannetje.
1 reactie