Harry Eastwood

Ingredienten

4
Personen

Frambozen fool

  • 400 g frambozen
  • 3 el Grand Marnier, Cointreau of vers sinaasappelsap
  • 1 el citroensap
  • 60 g suiker
  • 300 ml slagroom
  • 100 ml crème fraîche
  • 30 g poedersuiker
  • 30 g geschaafde amandelen

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur
Prak de frambozen met een vork en voeg de drank en het citroensap toe. Meng de suiker erdoor en laat een half uur rusten buiten de koelkast. Klop de slagroom tot het zachte pieken heeft. Voeg de crème fraîche en poedersuiker toe en mix nog even door.

Roer de frambozenpuree losjes door de room, het mag niet helemaal mengen. Verdeel over glazen en bewaar het dessert in de koelkast tot gebruik.

Bak de amandelen kort in een droge koekepan en verdeel over de glazen. Serveer eventueel met een klein beetje poedersuiker.

Geef je waardering

36
Frambozen fool