Forel en papillotte met verse doperwtjes à la Johnny

6
Gemiddeld
Forel en papillotte met verse doperwtjes à la Johnny

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

En papillotte
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Tourneer de aardappels en blancheer circa 5 minuten in de pan met water. Giet af en laat uitwasemen. Pel en snipper de sjalot. Schil de wortel en halveer de prei. Snijd de prei en wortel in julienne. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de helft van de sjalot, wortel en prei en breng op smaak met een beetje zout en peper. Pel en snijd de knoflook zeer fijn en meng door de roomkaas. Bestrooi de buikholte van de forel met een beetje zout en peper. Vul de buikholte van de forel met de roomkaas en de salie. Bestrijk het aluminiumfolie met olijfolie en leg hierop het groentemengsel. Leg 3 aardappeltjes en een takje tijm op elk stuk folie en leg de forellen erop. Besprenkel de forellen met witte wijn. Sluit het geheel goed af met een tweede laag folie. Vouw de folie aan de randen een paar keer dubbel zodat het luchtdicht afgesloten is. Gaar circa 20-25 minuten in de oven.

Doperwten
Blancheer de doperwten circa 2 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Giet af en laat uitwasemen. Verhit olie in een pan en fruit de resterende sjalot. Voeg de doperwten samen met een klontje boter toe. Hak de munt en peterselie fijn. Voeg toe aan de doperwten en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveer de forel in een gesloten papillotte en de doperwten apart.

Ingredienten

4
Personen

En papillotte

  • 12 kleine roseval aardappels
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g verse roomkaas
  • 4 zalmforellen
  • 4 takjes salie
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje tijm
  • 2 el witte wijn

Doperwten

  • 700 g doperwten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 sjalot
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes peterselie

Extra nodig

  • aluminiumfolie
Forel en papillotte met verse doperwtjes à la Johnny
Geef je waardering
6