De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

forel en papillotte met verse doperwtjes à la johnny

45 min kooktijd
Forel en papillotte met verse doperwtjes à la Johnny

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

En papillotte
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Tourneer de aardappels en blancheer circa 5 minuten in de pan met water. Giet af en laat uitwasemen. Pel en snipper de sjalot. Schil de wortel en halveer de prei. Snijd de prei en wortel in julienne. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de helft van de sjalot, wortel en prei en breng op smaak met een beetje zout en peper. Pel en snijd de knoflook zeer fijn en meng door de roomkaas. Bestrooi de buikholte van de forel met een beetje zout en peper. Vul de buikholte van de forel met de roomkaas en de salie. Bestrijk het aluminiumfolie met olijfolie en leg hierop het groentemengsel. Leg 3 aardappeltjes en een takje tijm op elk stuk folie en leg de forellen erop. Besprenkel de forellen met witte wijn. Sluit het geheel goed af met een tweede laag folie. Vouw de folie aan de randen een paar keer dubbel zodat het luchtdicht afgesloten is. Gaar circa 20-25 minuten in de oven.

Doperwten
Blancheer de doperwten circa 2 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Giet af en laat uitwasemen. Verhit olie in een pan en fruit de resterende sjalot. Voeg de doperwten samen met een klontje boter toe. Hak de munt en peterselie fijn. Voeg toe aan de doperwten en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveer de forel in een gesloten papillotte en de doperwten apart.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker