Fisherman's Pie

5
Makkelijk
Fisherman's Pie

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
• Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Aardappels
• Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
• Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom ze droog.
• Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk en het ei. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Fisherman ’s pie
• Pel en snijd de ui in halve ringen.
• Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
• Snijd de champignons in vieren.
• Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
• Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten.
• Voeg de paprika en de venkel toe en bak circa 2 minuten mee.
• Voeg de champignons toe en bak circa 2 minuten mee.
• Schenk de gezeefde tomaten erbij en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
• Snijd de kabeljauw in blokjes.
• Snijd de tomaten in plakken.
• Leg de kabeljauw op de bodem van een met olie ingevette ovenschaal. Schenk het tomaten-groentemengsel eroverheen. Bedek met de tomatenschijfjes en eindig met de aardappelpuree.
• Strooi de geraspte kaas erover en Bak de Fisherman’s pie in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Fisherman's Pie

  • 800 g kruimige aardappels
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 g champignons
  • 1 venkel
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 4 bio trostomaten

Extra nodig

  • ovenschaal
  • pureestamper
Fisherman's Pie
Geef je waardering
5