De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fish en chips met tartaarsaus

Fish en chips uit een gourmetpan. Zo heb je het nog nooit gegeten!

30 min kooktijd
Fish en chips gourmet

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Bij gourmetten denken we al snel (vega)hamburger in een pannetje. Maar wij gaan daar verandering in brengen en jou inspireren met onze gourmet specials. Gourmet-recepten waarmee je jouw tafelgasten mee kunt verrassen. Probeer eens de Engelse fish en chips uit een gourmetpannetje.

Bereidingswijze

  1. Kook, voor de tartaarsaus, de eieren 8 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel ze en hak fijn.
  2. Pel en snipper de sjalot ragfijn. Hak de kruiden, augurken en kappertjes fijn. Meng met het ei door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Schep de saus in een kommetje.
  3. Snijd de vis in repen, bestrooi met zout en peper. Klop het ei los in een diep bord, verdun met een klein scheutje water. Doe het paneermeel in een ander diep bord.
  4. Haal de vis eerst lichtjes door het ei en paneer vervolgens met het paneermeel. Leg op een schaal.
  5. Bak de frieten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en doe over in een schaal. Snijd de citroen in 6 parten en doe in een kommetje.

Aan tafel:

  1. Bak de vis in een scheutje olie op de plaat of in de pannetjes. Eet met de tartaarsaus en frieten. Besprenkel evt. met citroensap.

Meer gourmet-inspiratie? Bekijk snel al onze verrassende gourmet-recepten > 

Maak jij net zo'n lekker (al dan niet beter) gourmet-gerecht? Dan maak jij misschien wel kans op €5000! Stuur hier jouw gourmetpannetje in > 

In Nederland worden rond de feestdagen volop de gourmetpannen aangezet. In de Gourmet Specials schuift Jet van Nieuwkerk iedere aflevering aan bij de gourmettafel van een nieuwe familie. Daar maakt ze kennis met het gezin en hun gourmettradities. Ook duikt onze chef samen met één iemand van de familie de keuken in om de rest van het gezin en de kijker te inspireren met verrassende nieuwe gourmetgerechten. Nieuwsgierig naar de recepten? Die vind je natuurlijk bij ons op de website. 

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker